2019 was een mooi jaar voor L’aurarts

Wát heeft stichting L’aurarts en mooi jaar gehad in 2019.

Er zijn volop mooie activiteiten geweest waarbij muzikanten en kunstenaars een podium geboden zijn, er nieuwe technieken zijn overgebracht op het gebied van kunst en er mooie optredens van muzikanten te zien zijn geweest. JEanine

In maart zijn we begonnen op de kunstmarkt bij het Goed in Emmen. Bij ‘Kunstigoed’, heeft Jeanine vele mooie kunstwerken vertoont die ook model stonden voor de eerste workshop van 2019 ‘Multimedia’. Deelnemers met verschillende achtergrond en interesses deden mee om ook deze workshop te kunnen geven in hun eigen Drentse bedrijf.

Op 14 april zongen Timo de Jong uit Meppel en Monique Klemann (Loïs Lane) tijdens het eerste tuinconcert van 2019. Het werd een mooie middag met veel zon en mooie muziek.

met autoVan 3-5 juli organiseerden we voor het eerst een singer-songwriter weekend. Workshops werden gegeven door bekende muzikanten als J.B. Meijers, Ed Struijlaart en Monique Klemann. Een heel weekend met muzikanten, liedjes schrijven, jammen, muziek maken met na afloop een gratis concert waar de nieuwe liedjes te horen waren.

 

Tijdens het tuinconcert van 25 augustus traden Ryan Oldenburger en Ed Struijlaart op. Het was een volle veranda waarbij Ryan voor het eerst optrad, hij zong covers van David Bowie en een eigen nummer. Ed Struijlaart zong bekende liedjes van de Soof musical en eerder uitgebrachte nummers.

IMG-20191222-WA0040[1]

 

Op 5 oktober hadden we Gerrit Trip (Blakc Lake) te gast en traden Nordin & Davey op. Gerrit Trip zong verschillende covers en het veel gecoverde nummer ‘If you need me’. Nordin zingt graag liedjes van Johnny Cash en Elvis. Het was een geslaagde avond.

 

In november verscheen de eerste regiokrant van Drenthe. Ook stichting L’aurarts is hierin te vinden met een mooi stukje over de activiteiten zoals het singer-songwriter weekend.
‘Cultuur in de regio’ heet deze krant die op alle culturele gelegenheden en theaters te vinden is.

IMG-20191221-WA0008[1]

Het sluitstuk van 2019 mag met recht een succesvol muzikaal kerstdiner genoemd worden. Sylvia en dochter Kim verzorgden een 4 gangendiner. Jeanine (secretaris L’aurarts) en Boele (penningmeester L’aurarts) ontvingen de mensen met Glühwein. De vrijwilligers Jan en Cindy regelden het geluid en de bediening van de 32 gasten.

Een registratie van de avond is hier te vinden.

Ook de muzikanten deden belangeloos mee: Jan Gerrits, duo Sister Sister en Nordin & Davey zongen mooie kerstliedjes en eigen repertoire.

 

Een mooie afsluiting van een geweldig muzikaal en kunstig jaar.

 

 

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie