Singer-songwriter weekend

Singer-songwriter weekend!

Wij organiseren al jaren organiseren concerten in onze tuin om regionaal talent een podium te bieden en om kennis te maken met nationaal bekende artiesten. De stichting zoekt telkens nieuwe invalshoeken om meer te doen voor muzikanten en kunstenaars uit Drenthe.

Singer-Songwriter weekend, iets voor jou?

Om jou als singer-songwriters meer kansen te bieden om op te treden, te leren songteksten schrijven, leren componeren of om gewoon meer plezier te halen uit het spelen en zingen organiseren wij een heel weekend met verschillende workshops.

20190705_221822[1] 20190706_155921[1] 20190706_105709[1] 20190706_145252[1]

In 2020 gaat het singer-songwriter weekend helaas niet door. Wij kunnen in dit weekend niet voldoen aan de RIVM richtlijnen.

In 2021 zal het singer-songwriter weekend weer georganiseerd worden.

GA JIJ DE UITDAGING AAN?

Een heel weekend met (nieuwe) muzikanten workshops, liedjes schrijven, componeren en muziek maken. Jammen rond het haardvuur, lekker eten en gezelligheid staan voorop.

Overnacht in je eigen tent, caravan, camper of in je eigen bed als je in de buurt woont.

Het programma ziet er als volgt uit:

Tussen 18:00 en 19:00 uur wordt je verwacht bij atelier L’aurarts in Emmer-Compascuum. Nadat je je tent, caravan, camper hebt opgezet beginnen we om 19:30 met het eerste onderdeel van het bomvolle weekend: je mede weekendgenoten leren kennen. Daarna beginnen we meteen met schrijven van een liedje. Aan het einde van de avond rond het haardvuur jammen, zingen, of lekker relaxen.

Zaterdag vroeg uit de veren om te ontbijten met zijn allen waarna we een workshop volgen en aansluitend gaan lunchen. In de middag is er gelegenheid tot schrijven, verfijnen van de liedjes. Na het harde werken is er tijd om te relaxen. De BBQ gaat aan en in de avond is er tijd om aan je compositie te werken, is er nog een korte workshop, daarna heb je tijd om een duik te nemen in het zwembad, te wandelen, te jammen of even tot jezelf te komen.

Zondagmorgen staat het ontbijt weer op tijd klaar. Daarna zal er nog een korte workshop gehouden worden. Is er gelegenheid om de liedjes te vervolmaken. Dan stromen om 12 uur de eerste toehoorders, familie, vrienden en belangstellenden toe om naar jullie optreden te kijken. Natuurlijk brengen jullie je liedjes ten gehore die geschreven zijn.

Na het optreden heb je de gelegenheid om je spullen weer in te pakken waarna we afscheid nemen van een weekend met nieuwe ervaringen, herinneringen en nieuwe muziekvrienden.

Maximaal 16 deelnemers

 

Lees hieronder hoe het eerste workshopweekend in 2019 verliep:

Van 5-7 juli 2019 organiseerden en wij voor het eerste jaar een singer-songwriter weekend.

Vrijdagavond 5 juli werden de deelnemers verwacht tussen 18:00 en 19:00 uur. Sommigen sliepen in de tuin in de camper, anderen in het huis en verschillende Drentenaren gingen ’s avonds naar huis. Na de kennismaking was er een inspirerende workshop van Ed Struijlaart. De deelnemers werden in groepjes gedeeld en kregen een opdracht om in 1 uur een liedje te schrijven. Deze werd ten gehore gebracht aan het einde van de worskhop.

Anna Joan en J.B.Zaterdagmorgen vroeg uit de veren om de tweede workshop te volgen gegeven door Monique Klemann. Zangtechnieken verbeteren en samen zingen. Lunchen en de 2e workshop gegeven door J.B. Meijers. Tijdens deze workshop werden de liedjes vervolmaakt.

 

Groepsfoto incl J.B Meijers

Foto’s: Sybarite

 

Zondagmorgen 7 juli, de laatste workshop door Sylvia van Ostende, over de toekomst en hoe je die ziet en handige tips. Rond half 2 stroomden de bezoekers binnen: familie en vrienden van de singer-songwriters, om te horen, tijdens het tuinconcert, wat het gezelschap in het weekend, geschreven heeft en mooie eigen liedjes. Natuurlijk werd er afgesloten met een gezamenlijk nummer.

De groep had de opdracht gekregen om op een bekende hit, de tekst voor een gezamenlijk nummer te schrijven. “Hier in Emmer-Compascuum”, op de melodie van ‘Sweet home Alabama’.

20190707_154523[1]

Wanneer is de volgende?

3 juli t/m 5 juli 2020 in de tuin van atelier L’aurarts.

Ben jij erbij?   koop een ticket via Eventree

 

Locatie

Atelier L’aurarts is gevestigd aan de Oosterdiep wz 222, 7881 GW Emmer-Compascuum
totaalplaatje

 

 Links naar you tube: